I mai starter innspillingen av den sjette sesongen av «Ikke gjør dette hjemme» på NRK TV. Nå er programlederne Torfinn Borkhus og Marte Hedenstad på leting etter et nytt hus de kan ramponere i Trondheimsregionen.

– Det kan ikke være naboer veldig tett innpå, sier Torfinn.

– Hvis vi for eksempel har lyst til å sprenge huset i stedet for å brenne det denne gangen, er det en fordel med litt avstand til nærmeste nabo, forklarer Marte til nrk.no.

Huset må ifølge programlederne gjerne ligge i nærheten av et vann eller en fjord, da de har flere ting de kunne tenkt seg å teste ut.

– Det har vært gøy og fått utforska båtlivet litt. «Ting du ikke må gjøre i båten». Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med noen som vil få ramponert husbåten sin, forteller Marte.

I april bør huset eller båten være klar til å vandaliseres, og i slutten av juni vil det være lite igjen av det.

– I fjor var dere i Orkanger, er det en spesiell plass dere kunne tenkt dere i år?

– Hvor som helst, så lenge det er rundt Trondheim og ikke mer enn en times kjøring. Men dersom noen har en vilt fin plass som ligger litt lenger unna, ta kontakt allikevel, sier Marte.

I høst fikk en huseier i Orkdal 50 000 kroner i bot etter at «Ikke gjør dette hjemme» tente på huset hans. NRK hadde ikke søkt om å få brenne ned huset, og betalte derfor bota. Lars Skjønberg, prosjektleder, forsikrer om at de vil ha papirene i orden denne gangen.

«Ikke gjør dette hjemme» er et av NRKs mest solgte programmer noensinne. Den norske versjonen er sendt i en rekke land, og sju land har også laget sine egne varianter av programmet.

Programmet startet i januar 2011, og har siden da sendt fem sesonger.

Dersom noen har et hus som passer beskrivelsen, er det bare å ta kontakt på igdh@nrk.no.

Dette huset på Grønnøra på Orkanger ble brukt til tv-programmet i 2015.