Statsadvokat Unni Sandøy har nå tatt ut tiltale mot en 16 år gammel gutt etter det såkalte halloween-angrepet på Svorkmo mandag 31. oktober i fjor.

Det er lagt ned påstand om:

* Overføring til tvungent psykisk helsevern.

* Erstatning/oppreisning til fornærmede og hennes datter.

- Hvis retten mener at tiltalte var psykotisk i gjerningsøyeblikket, ønsker vi at han overføres til psykisk helsevern, sier Sandøy.

LES OM DET VANVITTIGE ANGREPET HER

I utgangspunktet kan man bli frikjent dersom man var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Men Sandøy mener det i dette tilfellet er gjentakelsesfare, slik at påstanden er dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Halloween-angrepet skjedde hjemme hos fornærmede, en kvinne i 40-åra. 16-åringen iførte seg maske, tok med seg øks og en kniv. Da fornærmede åpnet ytterdøra, forsøkte han å drepe henne.

Kvinnen gjorde motstand, men fikk betydelig skader, blant annet i hodet, brystet, overarmen, underarmen og ryggen. Hennes mindreårige datter stod og så på mens mor kjempet for livet.

- Hvorfor er det statsadvokaten som har tatt ut tiltale, og ikke en ordinær politijurist?

- Fordi dette var et drapsforsøk. Når saken er så alvorlig at strafferammen er ett år eller mer, er det i utgangspunktet en statsadvokattiltale, svarer Sandøy.

Rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett går 8.-9. februar.