Trønderball

Historien er akkurat passe «steintoillåt» til å humre godt av, og mange av replikkene er så treffende at en bare må gapskratte. Dette er langt fra noen revy. Her snakker vi krim-musikal, intet mindre, og kriminelt blir det.

Lensmannsbetjent Mari Stene ved Meldal lensmannskontor har en drøm som historien er spunnet rundt, og her dukker det opp kjentfolk i hauger og dunger. I tillegg til lensmannsbetjenten møter vi Ragnar Waalen, Mildrid Nesheim, Aud Inger Kalseth, Oddbjørn Bang, Arne Fagerholt, Ove Smedplass, Rita Smedplass og ikke minst Inge Helgeton. Og mange, mange flere.

Skrivegruppa har bestått av Håkon Dollis, Gustav Stokkli, Are Hilstad og Hans-Victor Wexelsen. Det er politikk dette dreier seg om. Politikk generelt, og kommunefusjon spesielt. Det er noe åpenbart «wexelsensk» over hele historien; crazy, men likevel mulig. Når historien til slutt går opp i fyr og flamme, er dette en helt naturlig slutt på galskapen.

Vi snakker nemlig om Bond her. James Bond. Jon Erik Grøset er knakende god som Bolme, Jens Bolme. Han får imidlertid mye gratis denne gangen, ganske enkelt ved å være rindaling, så rart det enn kan høres. Liv Marit Hage Vinje står fjellstøtt i rollen som lensmannsbetjenten. Koret synger herlig. Sangen forsvinner av og til litt i musikken, ellers er lyd og lys veldig bra. Bandet er knallgodt, ledet av Jo Ranheim. Og koreograf Anett Hjelkrem har gjort forestillingen til en flott og fartsfylt opplevelse!

Dette vil du ikke gå glipp av!

7. februar settes forestillinga opp på nytt på Løkken. 11. februar står Å samfunnshus for tur, mens den siste forestillinga vises i Torshall i Rindal 18. februar.

En fyldigere anmeldelse kommer i tirsdagens avis.