Denne strandede fisken ligger i sørenden av Gammelosen på Orkanger. Ingrid Groeggen tok bildet lørdag ettermiddag.

- Den er hakket på av fugl, men det var ikke fugler ved den da jeg så den, forteller hun.

Les også: Tok kveite på 2,20 meter

Hvorfor skapningen har havnet her, er uvisst. Men sikkert er det at fisken er en breiflabb. Det er en rovfisk som også kalles «sjødjevel» og «havtaske».

Breiflabben kan bli opptil 200 cm lang og veie mer enn 98 kg, men er vanligvis betydelig mindre. Den er som oftest brun, lysebrun eller grå i fargen med mørkere flekker eller områder. Buken er helt hvit. Kroppen er flattrykt med et veldig bredt hode som utgjør nesten halve lengden av fisken. Det kan se ut som om den bare består av hode og hale.

Breiflabben blir ofte observert halvveis nedgravet i sand og er lett å overse på grunn av sin gode kamuflasje. Den er en typisk bunnfisk og lever fra fjæra og ned mot 2000 meter.

Les også: Breiflabb frøs fast på land

Denne arten er vanlig øst i Atlanterhavet fra Vest-Afrika og nordover til Barentshavet, i Middelhavet og Svartehavet. Finnes også vest i Atlanteren langs kysten av Nord-Amerika. I Norge er den vanlig langs hele kysten.

Hunnfisken blir mye større enn hannfisken. Frank-Rune Kopperud fikk en breiflabb på 115 kg i garnet i Høylandssundet i Kvinnherad i 2012. Det er verdensrekord.