Torsdag kveld var det møter i generalforsamlingene i Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank, som enstemmig vedtok fusjon mellom bankene.

- Det har vært en positiv prosess frem til at generalforsamlingene nå endelig har vedtatt fusjonen, med mange gode tilbakemeldinger både internt i bankene, fra kunder og lokalsamfunnene, forteller Dag Olav Løseth, som blir banksjef i fusjonsbanken som får navnet Orkla sparebank.

Les også: Åtte av ti er fornøyd med det nye banknavnet

Mange har ifølge Løseth sett at dette vil bidra til å styrke posisjonene til bankene i regionen. Målet med sammenslåingen er å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt ytterligere styrke bankenes evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn.

- Nå ser vi frem til å vi bli enda mer kjent med hverandre i bankene og jobbe sammen som kolleger i Orkla sparebank, sier han.

Nå er veien videre følgende: Først må en formell konsesjonssøknad om fusjon sendes til Finanstilsynet, slik at den nye banken kan dannes.

- Denne regner vi med å ha svar på innen sommeren setter inn. Vi tar derfor sikte på at Orkla sparebank er en realitet fra 1. oktober 2017, sier Løseth.