Fjellmann IL i Hoston arrangerte lørdag isfiskekonkurranse på Hostovatnet i Orkdal kommune. Dette var konkurranse nummer 42 i rekka, og den tidligere deltakerrekorden var 814 deltakere.

- Jeg tror det kan bli rekord i år. Været er veldig bra, sa Bjarne Nordsteien, leder i idrettslaget, en liten time før konkurransen startet.

Og slik ble det: Totalt 928 isfiskere meldte seg på. Konkurransen i den lille bygda med 200 deltakere er én av Norges største isfiskekonkurranser.

ST snakket med flere ute på isen, blant annet brødrene Jan og Magne Wuttudal. Førstnevnte deltar i enkelte isfiskekonkurranser i nærområdet.

- Vi deltar først og fremst for å få en trivelig dag. Får vi fisk, er det bonus, sier de.

- Har dere borret på stort nok hull?

- Ja, jeg tror det, ler de.

- Jeg regner med jeg ser dere på vinnerbildene fra konkurransen?

- Jeg ser ikke bort fra det, humrer Jan.

Slik ble det imidlertid ikke. Det var Ruben Hoel som tok den største fisken. Den veide 536 gram. For det fikk unggutten 3000 kroner.

Kort oppsummert fra Hostovatnet:

* 51 deltakere fikk fisk

* Totalt ble det tatt 74 fisker i løøet av konkurransen

* Den totale vekta var 11,9 kilo

* Største fisk: Ruben Hoel, 536 gram

* Største fangst: Dainis Mors 910 gram fordelt på seks fisker

Arrangøren hadde premier til en totalverdi på 65 000 kroner, også det rekord. Hovedpremien var et reisegavekort på 10 000 kroner som ble trukket ut blant alle deltakerne.

PS! Les mer og se flere bilder fra isfiskekonkurransen i tirsdagens papiravis.

Ruben Hoel tok den største fisken. Den veide 536 gram. Her sammen med Terje Sletvold fra Orkdal Sparebank. Foto: Fjellmann IL