Bunnpris har nettopp vedtatt å slutte å selge buregg. Det bekrefter innkjøpssjef Monica Eik-Nes til foreningen Anima - Stopp dyremishandling. Vedtaket kom etter dialog med foreningen.

Dermed vil butikkhyllene til butikkjeden snart vil være fri for de kontroversielle eggene. Leder i Anima - Stopp dyremishandling, Hilde Valbjørn Hagelin, er henrykt over avgjørelsen til Bunnpris.

- Det er helt fantastisk at Bunnpris nå slutter å selge buregg. Dette vil redde høner fra et liv innesperret bur hvor plassen til et A4-ark er alt de har å bevege seg på. Vi gratulerer Bunnpris med valget og er glad for at de lytter til oss og forbrukerne, sier hun.

Med vedtaket om å kutte ut buregg, slutter Bunnpris seg til et stigende antall næringslivsaktører som ønsker å ta ansvar for dyrevelferden. Fra før er Bunnpris sine egne merker Bunnpris og Kløver allerede fri for buregg.

På verdensbasis har en lang rekke næringslivsaktører sluttet å selge buregg. I Danmark har samtlige matvarebutikker vedtatt dette etter en storstilt kampanje fra Anima.

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon. Foreningen jobber på internasjonalt nivå for å stoppe dyremishandling i blant annet landbruket, pelsdyroppdrett, dyreforsøk og underholdningsindustrien.