John J. Storholt har tatt en prat med Haldvar Bakk ved Nordmøre skuer og ATV om hjelmbruk på snescooter. Video: John J. Storholt

Tar du sjansen på å droppe hjelmen?

Det er mange som vegrer seg for å bruke hjelm, og det er ulike årsaker til at folk dropper hjelmen når de setter seg på snøscooteren. Men lovverket er klart, hjelmbruk på snøscooter er likestilt med motorsykkel og firhjuling.

Bøtesatsen i 2017 for ikke å bruke hjelm, er 1500 kroner. Det vil si at en familie på på vei til hytta med scooter uten å ha hjelm på,  må betale ei bot på 7500 i bot om de blir tatt.

– Det er nok den yngre garde som er flinkest til å bruke hjem. Vi opplever imidlertid at når folk handler snøscooter, så handler de også hjelm, forteller Haldvar Bakk ved Nordmøre skuter og ATV.

Politiførstebetjent Tor Hansen ved Surnadal og Rindal lensmannskontor opplyser at kontroller som ble avholdt i 2016 avslørte at mange ikke brukte hjelm når de kjørte snøscooter.

- Vi hadde en del kontroller i fjor, hvor vi informerte scooter-folket og passasjerer om påbudet. Vi har hatt noen kontroller også nå i vinter, som viser at informasjonen vi kom med i fjorhar gitt resultater. På de kontrollene vi har hatt, var det kun én som satt på scootersleden som ikke hadde hjelm. Vi valgte imidlerti å ikkegi bot denne gangen. Argumentasjonen vi møter fra folk som ikke bruker hjelm, er at de bare skal kjøre til hytta, at de kjører sakte og at hjelmer er kostbare, opplyser Hansen og legger til at tilbakemeldinger fra scooter- og sportsbutikker går på at hjelmsalget økte radikalt etter aksjonene politiet gjennomførte i fjor.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
John J. Storholt på scooter, med hjelm.
(Foto: John J. Storholt)

John J. Storholt på scooter, med hjelm. Foto: John J. Storholt

Hjelmutvalget hos Nordmøre skuter og ATV, på grensa mellom Rindal og Surnadal.
(Foto: John J. Storholt)

Hjelmutvalget hos Nordmøre skuter og ATV, på grensa mellom Rindal og Surnadal. Foto: John J. Storholt

Leses nå:

Fikk to sølv i NM

Isfjord Norway mottok fredag, og siste dag av årets fiskerimesse Aqua Nor, to sølv i NM for sine smakelige produkter.

Stor interesse for introjakter

Norges mener de har Jeger- og Fiskerforbund truffet blink med sin storsatsing på introjakter i år.

Nå får de felles eiere

Jordbærpikene og Big Bite samles under felles eierskap. Alternative konsepter kan dukke opp, melder Bjørn Wiggen.

19. august 2000:

– Lær språket!

– Rasismen har kostet meg et ekteskap, sa Moratt Yenidemir til ST i august 2000.