Lokalt politi fikk forrige helg, ved inngangen til påska, meldinger fra både Orkdal og Skaun om mistenkelige observasjoner i boligområder. Dette gikk blant annet ut på at postkasser var merket med tall, påført med sprittusj, og at ukjente ringte på dører og la igjen steiner på trapper hvor det ikke har vært noen hjemme.

- Ved inngangen til påska vet vi at mange er reist bort, og at dette er ei tid hvor det kan skje innbrudd i hus og leiligheter, sa Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor. Vi mener det er grunn til å være observante både på egne vegne, og på vegne av naboer og venner nå i påska, til ST.

Arnt Harald Aaslund ved operasjonssentralen i Trøndelag, sier at de har mottatt en del bekymringsmeldinger omkring dette, spesielt i området fra Udduvoll bru og mot Skaun, Buvika og Orkdal.

- Det er tydelig at folk i dette området har lest noe om dette og er på vakt. Vi har imidlertid ikke fått meldinger om innbrudd, sier han.

Aaslund oppfordrer naboer til å passe på hverandres eiendommer, ta inn postne til hverandre og kanskje parkere en bil der huset er forlatt.

Ser du noe mistnekelig, er det bare å ringe politiet på 02800.