Valset i Agdenes er et av områdene der fylkeskommunen vurderer å søke om midler til bredbåndsutbygging.
(Foto: Privat)

Valset i Agdenes er et av områdene der fylkeskommunen vurderer å søke om midler til bredbåndsutbygging. Foto: Privat

Søker om midler til bredbånd

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har lyst ut nasjonale bredbåndsmidler som kommuner og fylkeskommuner kan søke på. Totalt er det stilt ca. 138,7 millioner kroner til rådighet, melder fylkeskommunen.

I 2016 søkte Sør-Trøndelag fylkeskommune om tilskuddsmidler til gjennomføring av totalt 19 prosjekter. Det ble innvilget støtte til 15 av disse områdene. Disse vil bli bygget ut i 2017/2018. Områdene var såkalte "hvite områder" uten grunnleggende bredbåndskapasitet (4 Mbps).

«I år vil fokuset være det samme og det er identifisert mange områder hvor utbygging er nødvendig for å møte fremtidens behov for tilgang til Internett. Digitalisering av kommunale og andre offentlige tjenester krever også dette», melder fylkeskommunen.

Blant områdene som fylkeskommunen vurderer å søke midler til finner vi Selva/Breivika, Vassbygda, Hegg–Slettvik og Valset i Agdenes.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Familie og landbruk i fokus

KrF-lagene i framtidige Orkland kommune byr på uteaktiviteter, grilling og ikke minst landbrukspolitikk når de inviterer til familiedag i Knyken lørdag 19. august.

Rassikring ved tunnel

Fanggjerdet ved tunnelinngangen her skal tåle steinblokker på 20 tonn som faller i 100 km/t.