Lesere av avisa Sør-Trøndelag vil kjenne igjen Trond Johan Stavås som vinner av STs talentpris 2014, og som mannen bak tegneseriestripa «Bakketoppen barneskole». Nå er Stavås plukket ut som en av 25 vinnere av SpareBank 1 SMNs talentstipend.

Les også: Hvem laget originalen?

400 søkere

Stipendet er på 20.000 kroner, og Stavås var en av 400 søkere til stipendet. Selve utdelingen fant sted i SpareBank 1 SMNs hovedkontor i Trondheim. Dette var 20. gang banken arrangerte prisutdelingen. SpareBank 1 SMNs talentstipend er en ordning for talent og organisasjoner som bidrar til å styrke og skape vekst i regionen.

- Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond.

Les også: Hun vant Drømmestipendet

Næring, idrett og kultur

Totalt delte banken ut 600.000 kroner, der tre hovedvinnere i hver sin kategori fikk 50.000 kroner. Disse stipendene gikk til Kristoffer Lande (22) fra Trondheim (daglig leder og medgründer i Gobitech), Silje Katrine Waade (24) fra Stjørdal (fast høyreback på Byåsen Håndball Elite og med på landslaget som vant EM-gull i desember 2016) og Mona Krogstad (21) fra Trondheim (musiker, kompositør, bandleder og arrangør som har spilt saksofon siden hun var åtte år gammel).

Laget sin første som 14-åring

Trond Johan begynte å lage tegneserier i en alder av 14 år, og la ut serien Walk of Life på tegneserieportalen nettserier.no i 2008. Han har siden da produsert 600 striper av denne tegneserien samt gitt ut tre albumer. Trond Johan har vært semifinalist i Dagbladets Tegneseriekonkurranse. Han er 23 år og kommer fra Hemne.

Stavås var en av 400 søkere til stipendet Foto: Toril Langmo Skjetne