Fredly folkehøgskole i Børsa tok ansvar på den nasjonale strandryddedagen.

Strandryddedagen er en landsomfattende dugnad i regi av Hold Norge Rent, der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender. Målet er et søppelfritt Norge, gjennom denne innsatsen som legges ned en lørdag i året. Offisielt finner strandryddedagen sted 6. mai i år, men Fredly folkehøgskole i Børsa tok dagen litt på forskudd.

20. april var elevene ute i fjæra og plukket hele 78 søppelsekker fulle av skrammel og skrot.

- Elevene var delt inn i tre grupper, som ryddet sjøkanten både på Viggja, i Børsa og Buvika, der det var mulig å komme ned til sjøen. Hver gruppe besto av cirka 30 elever, forteller Ståle Sugustad, inspektør ved folkehøgskolen.

Ble overrasket

I tillegg til at elevene klarte å fylle et stort antall sekker denne dagen, ble også tilhengere fylt med større ting som frysere, bildekk, madrasser og annet skrot.

- Elevene var overrasket over hvor mye søppel det var langs sjøkanten. Hamos stilte med søppelsekker og hansker for anledningen, sier Sugustad.

Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden. Det er altså mulig å hive seg med lørdag 6. mai, eller når man skulle ønske selv.

Her er noe av søppelet kjørt til Hamos, og tilhengeren gikk flere turer. Foto: Privat
Fornøyd med å gjøre en innstas for miljøet! Foto: Privat
Også større ting ble plukket vekk fra sjøkanten. Foto: Privat