Mandag 30. april er siste frist for å endre og levere skattemeldingen (selvangivelsen).

Skatteetaten opplyser at det er den enkeltes ansvar å sjekke skattemeldingen og kontrollere at opplysningene som er forhåndsutfylt, stemmer. Det som er ferdig utfylt er lønn, skatt, gjeld og renter.

Du skal endre skattemeldingen hvis det er feil i opplysningene, og du må selv fylle inn det som mangler, for eksempel informasjon om inntekt eller formue i utlandet, eller inntekt fra utleie av eiendom.

Skatteetaten  har også nylig begynt å motta informasjon fra andre lands skattemyndigheter om bankinnskudd og andre finansielle opplysninger.

Det endelige skatteoppgjøret er tidligst klart 27. juni, da får fleste skatteoppgjøret sitt. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 12. oktober

For de aller fleste er det ikke noe stort problem å få med seg alle fradragene de har krav. En halv times innsats er ofte nok til å finne fradragene som sparer deg for skatt.

For den som ennå ikke har sjekket skattemeldingen, her er fem raske tips som fort kan bety tusenlapper i spart skatt.

1. Sjekk inntekten. Skattefrie frynsegoder og godtgjørelser kan være feilført som lønn.

2. Før opp reisefradrag eller pendlerfradrag. Dette er ikke alltid ferdigutfylt. Du får fradrag hvis jobbreisen er minst 32 kilometer hver vei.

3. Sjekk at alle utgifter til pass av barn er med. Her er det ofte mangler i oppgavene fra barnehage eller SFO.

4. Få med fradrag for fagforeningskontingent og gaver til frivillige organisasjoner som er godkjent for skattefradrag.

5. Privat lån eller lån fra arbeidsgiver? Før opp renteutgiftene og få fradrag.