ST skrev onsdag 10. mai om hvilebenken i Eldevikveien på Evjen som igjen var utsatt for hærverk - og kastet ned i en bratt skråing.

I fjor sommer ble en ny hvilebenk i regi av Klemmetsmoen og Evjen velforening utplassert på et utsiktspunkt langs turstien Eldevikveien, som går fra enden av Røåsveien på Evjen på Orkanger og opp mot Rødåsen. Her skal turgåere kunne sette seg ned å nyte utsikten, som går fra langt ned på Orkanger til langt opp til Fannrem.

Les også: Dette er unødvendig

Men tidlig i juni ble benken, som er båret opp en bratt sti til utsiktspunktet, forsøkt veltet nedover skråningen. Benken ble heldigvis «reddet». Den ble deretter sikret med en kjetting – bundet fast til nærmeste tre.

Så benken på nytt angivelig utsatt for hærverk. Kjettingen var da kappet og benken lå veltet på stien.

Les også: Hvilebenk kastet utfor skråning - igjen...

Håpet var at hvilebenken, som er ganske tung og som mindre barn ikke klarer å løfte, skulle få stå i fred i denne sesongen. Det skjedde ikke: Hvilebenken ble nylig kastet 20 meter ned i skråningen - i et terreng som er stupbratt og veldig krevende å ta seg ned i.

- Det var trist å lese forleden at hvilebenken ved Eldevikveien var blitt kastet utfor stupet. Ren idioti, fastslår Aasmund Lie, banksjef i Sparebank1 SMN, på Orkanger og i Børsa.

- Vi snakket om det i lunsjen. Og handlekraftige som vi er, så bestemte Thomas Solum Lystad, Børge Hansen og  undertegnede seg for at dette skal vi fikse. Vi stakk sporenstraks fra lunsjen i dag (mandag) og heiv oss inn i bilen. Neste stopp, Eldevikveien. Benken lå litt kronglete til nede i skråningen, men ikke mer vanskelig til enn at tre kraftkarer fiksa «biffen» lett, legger han til.

Les også: Hvilebenk sikret med kjetting

Trekløveret tok seg en velfortjent hvil på benken etter endt oppdrag.

- Nå mangler det bare en lås og sikring av benken, så håper vi at benken får stå i fred i lang tid fremover avslutter, Lie, som selv bor på Evjen i Orkdal.

Hvilken relasjon har dere til hvilebenken og Eldevikveien?

- Jeg går tur og jogger der innimellom. Det er jo i vårt nærområde, og det som er rundt oss bryr vi oss om. Det er fint for ungene å gå tur i området, det er en fantastisk utsikt over byen Orkanger, og flere på arbeid her er godt kjent i området, svarer han.

Slik skal benken stå til vanlig.