Sidsel Rian kan nok en gang melde om et pent utbytte som komme Gjensidige-kundene til gode.

Gjensidige Orklas kunder i Meldal, Orkdal, Skaun og Rindal får 12,7 millioner kroner i kundeutbytte i år. Det gir et gjennomsnittlig utbytte på 2334 kroner.

Kundene i disse kommunene har fått utbetalt omlag 91 millioner kroner siden ordninga med kundeutbytte ble etablert for ti år siden.

- 2016 var et godt år med lave skadekostnader, og det kommer kundene våre til gode i form av et solid utbytte. I løpet av mai – juni i år vil kundene motta omtrent 14 prosent av forsikringspremien i utbytte, sier Sidsel Rian, som er daglig leder i Gjensidige Orkla.

Kundestyrt

Ordninga med kundeutbytte skyldes at den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen.

- Stiftelsen videreformidler sitt aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets norske skadeforsikringskunder, og vi i Gjensidige Orkla deler ut samme andel av brannpremien til våre kunder, sier Rian.

Historiske årsaker

I tillegg deler stiftelsen ut store midler til samfunnsnyttige formål over hele landet.

- Alle frivillige lag, organisasjoner eller ildsjeler kan søke om midler, sier Rian som forteller at ordninga med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker.

- På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har de fleste gått sammen i Gjensidige, men Gjensidige Orkla er én av femten brannkasser som fortsatt er selvstendig kundeeid selskap.