Hemne

Det sier Tor Einar Bertelsen som bor i Kleiva på Kyrksæterøra.

Onsdag kom han og familien hjem fra en tre uker lang ferietur til USA. Synet som møtte ham da han låste opp ytterdøra var kaos.

— Noen har tatt seg inn gjennom verandadøra. De har først forsøkt å ta ut glassruta hel, men har tydeligvis gitt opp, og så knust den. På dette stedet kunne de jobbe ganske uforstyrret, da det er skjermet for innsyn fra naboer, sier Bertelsen.

Tok ikke HV-våpen

Hele huset er systematisk gjennomgått. Skuffer og skap er åpnet, og gjenstander fra flyttet fra ett rom til et annet, men faktisk er ingenting stjålet.

— Det ser ut som om noen har lett etter noe, men da kom de til feil hus. Jeg har ingen hemmeligheter, og jeg har bodd her siden 2005, så det kan ikke være snakk om feiltakelse i forhold til tidligere huseier. Men siden det faktisk er en del verdifulle gjenstander og verdifullt utstyr, er det rart at ingenting er stjålet, sier han.

Bertelsens HV-våpen, der for øvrig fjær og tennstempel forskriftsmessig var skilt fra våpenet, lå i senga hans. Tre TV-er og et kostbart lydanlegg er heller ikke stjålet, og heller ikke Bertelsens relativt verdifulle myntsamling.

Håper på tips

– Jeg har ikke registrert at noe er stjålet, og ingenting annet enn verandadøra og glassruta er ødelagt. Det har på én måte vært et «snilt» innbrudd, sier Bertelsen, som håper folk har gjort observasjoner og kan bistå politiet.

— Vi reiste bort 7. juli. 8. juli var en kompis innom for å se til huset. Innbruddet er begått i tidsrommet fram til nå, sier han.

Politiet var ventet på åstedsbefaring like etter at ST besøkte Bertelsen onsdag.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Samtlige skuffer og skap på kjøkkenet er åpnet og gjennomgått.