- Vi i KrF er opptatt av både familie og landbruk. Det var derfor naturlig å samle hele familien til dette distriktsmøtet. Det blir natursti, aktiviteter, dyr og grilling, sier Ivar Konrad Gangås fra Orkdal KrF, som ble med som arrangør da initiativet kom fra Rolf Løvseth i Meldal KrF.

Dagen starter ute med et familievennlig program. Det vil bli mulighet for nærkontakt både med hest og med gråtass, og både grillmat, svartkjel-kaffe og vafler står på menyen.

Blir det dårlig vær, er det mulighet for aktiviteter under tak.

Landbruksdebatt

Inne i Knykstuggu blir det etterpå debattmøte om landbrukspolitikk i et miljøperspektiv, med Øystein Syrstad som ordstyrer.

Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, stiller i debatten. Det gjør også Lars Morten Rosmo, leder i Jordvernalliansen i Trøndelag og styreleder i Landbruk 21. Alf Daniel Moen, leder i felles fylkeskommunalt oppfølgingsprogram for Kystskogbruket kommer, det gjør også ny leder i Sør-Trøndelag bondelag, Kari Åker.

KrF stiller med førstekandidat Geirmund Lykke, og Høyre kommer med Guro Angell Gimse.

- Vi skal ha en sofaprat mellom Karin Bjørkhaug og Lykke, som kan bli interessant, sier Gangås.

- Spennende panel

- Vi mener vi har satt sammen et spennende panel for debatt. Vi får kanskje en duell mellom KrF og H, som både er samarbeidspartnere og «hovedmotstandere» i landbrukspolitikken. Alf Daniel Moen vil fortelle oss om skogens potensial som CO₂-binder, og som viktig distriktsnæring og produsent av biomasse, sier Løvseth.

Landbruksdebatten innledes av Løvseth, før Øystein Syrstad tar over som debattleder. Hovedtemaet blir: Hvordan kan landbruket klare utfordringen med 20 prosent økning i produksjonen, og samtidig redusere klimabelastningen.

- Vi ønsker velkommen til Knyken. Det er vel ingen næring som betyr mer for arbeidsplasser og kulturlandskap i vårt vidstrakte land, og vi håper på en positiv debatt, sier Løvseth.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Her i Knyken og Knykstuggu blir det et variert program lørdag. Foto: Arkiv