Kle forma med spekeskinke. (Foto: Øystein Kvåle)

Kle forma med spekeskinke. Foto: Øystein Kvåle

Kvern kjøttet til deig. (Foto: Øystein Kvåle)

Kvern kjøttet til deig. Foto: Øystein Kvåle

Viltkjøtt, spekk, gulrot, og purreløk kvernes sammen. (Foto: Øystein Kvåle)

Viltkjøtt, spekk, gulrot, og purreløk kvernes sammen. Foto: Øystein Kvåle

Tilsett litt mørkt øl. (Foto: Øystein Kvåle)

Tilsett litt mørkt øl. Foto: Øystein Kvåle

Den ferdige deigblandinga før den går i ovnen. (Foto: Øystein Kvåle)

Den ferdige deigblandinga før den går i ovnen. Foto: Øystein Kvåle

Gjør seg godt på brødskiva med salat og bær. (Foto: Øystein Kvåle)

Gjør seg godt på brødskiva med salat og bær. Foto: Øystein Kvåle

Kokkens viltpostei

Kjøttdeig av vilt gjør god mat.

Jaktsesongen nærmer seg med stormskritt, og det er tid for vilt.

Det finnes veldig mange jegere der ute, eller folk som er i slekt med en. Felles for disse er nok at de har en del kjøttdeig i fryseren fra i fjor som de ikke har klart bruke opp.

For meg er det ikke noe alternativ å bruke viltkjøttdeig til fredagstacoen. Dette ødelegger både kjøttdeigen og tacoen. Dagens oppskrift er altså myntet på dem som har tilgang på kjøttdeig av vilt.

Viltpostei egner seg som middag, forretter, pålegg, turmat … Ja, strengt tatt til det meste. Vanskelig er det heller ikke.

Jeg har valgt å bytte ut posteideigen rundt farsen med deilig norsk spekeskinke..

Dette trenger du:

300 g viltkjøtt

100 g flesk / spekk

1 liten gulrot i små terninger

½ purreløk

5-6 knuste einebær

3-4 ss bær (blåbær, krekling, tyttebær, tindvedbær hvis du har det)

2 ts salt

1,5 dl mørkt øl

2 egg

10-12 skiver spekeskinke

Slik gjør du det:

Kvern viltkjøtt, spekk, gulrot, og purreløk sammen, eller kjør det sammen i en food processor hvis du har kvernet kjøtt fra før.

Bland inn resten av ingrediensene til en fast deig.

Kle en brødform med spekeskinke slik at det går oppover kantene, og ha i viltdeigen. Brett inn spekeskinka så den ligger over deigen.

Stekes midt i ovnen på ca. 175ºC i en drøy time til posteien får en fast konsistens.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå: