Gresskar med nysnø

Gresskar er aller varmebehandlet. Det kan kokes, stekes, og mye annet.

Gresskar med «nysnø».

Nyheter

Halloween står for døra, og ett av de mest kjente symbolene for halloween er blitt jack-o'-lantern, det er et gresskar med utskåret, skummelt fjes og gjerne med et levende lys inni. Før de tok i bruk gresskar, brukte de kålrot eller nepe.

Vi har to typer gresskar, et pyntegresskar som vi dekorerer med skumle motiver, og matgresskar-sorter som Butternut, Muskatt, Hokkaido og Crown Prince/Grey.

I dag inviterer jeg på bakt gresskar med saltkokte gresskarfrø og «nysnø». Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten rett.

Bakt gresskar:

1/2 stk. gresskar (ca. 400 g)

2 ss valnøttolje

2 båt hvitløk – finhakket

salt og nykvernet pepper

fersk timian


Fremgangsmåte:

Varm ovnen til 220° C.

Ta av skall, og del gresskaret i skiver på langs og deretter i staver.

Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

Bak gresskarstavene i ovnen til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter. Vend inn finhakket timian.

Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

Salte gresskarkjerner

150 g gresskarkjerner kokes i sjøsalt vann

Stekes i ovn på 200? c i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.

«Chèvre-Snø»

50 g chevreost legges i fryseren til den er bunnfrossen.

Kjøres så til fin «snø» i en hurtig hakke eller food processor.