Sild og poteter vil for alltid være synonymt med materiell nød. Og det er jo lett å forstå hvis det hadde vært kosten to ganger daglig, sju ganger i uka, resten av livet. Også hvis kvaliteten på de to råvarene heller ikke var den beste. Men nå er ikke sild hverdagsmat lengre, det er nesten å regne for festmat, og dagens oppskrift egner seg godt å servere om du skal invitere til festlig førjulslag.
Du trenger:
4 stk bløtkokte egg
4 stk nykokte, skivede, kokefaste poteter
150 g matjesild eller kryddersild av god kvalitet
100 g smør
Saften av ½ sitron
1 rødløk, finkuttet
4 ss rørosrømme
Rugbrød
Karse eller dill
Salt og pepper
Slik gjør du det:
Brun smøret i en kjele og tilsett to tredjedeler av den finkuttede rødløken.
Surr løken til den er myk. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Anrett maten som en salat og hell over smørsausen. Fordel et par gode skjeer med rømme på tallerkenen. Dryss over finstrimlet rødløk og urter.