Prinsesse Märtha Louise var den første kongelige i verden som opptrådte som forteller for folk. Torsdag 15. november 2007 fortalte hun og Amir eventyr sammen i Olavshallen, og det gjorde de med stor overbevisning og innlevelse.

Iranske Amir Mirzai som levde sine første år i Orkdal etter at han kom som iransk flyktning til Norge, er en profesjonell forteller, og satt på en unik samling av eventyr fra Asia. Prinsesse Märtha Louise fremsto like profesjonell som forteller, og som hovedredaktør av eventyrveerket «Eventyr fra jordens hjerte», satt hun med en stor eventyrsamling. Nevnte torsdag øste de to av denne eventyrlige samlingen til stor glede for både store og mså i Lille sal i Olavshallen.

Sceneskrekk

Da STs utsendte møtte prinsessen og Amir før forestillinga, la de ikke skjul på at de trivdes svært godt i hverandres selskap på scenen.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende med noen andre jeg har vært på scenen sammen med. Jeg har vært på scenen med mange norske fortellere. Med Märtha er alt annerledes. jeg har ikke nerver når jeg går på scenen sammen med henne. Hun er så rolig og balansert. Det finnes ikke mas, fortalte Amir, som antok at det var hennes selvtillit og trygghet som smittet.

– Jeg er etter hvert blitt vant til å være i det offentlige rommet og ha alles øyne mot meg, mente Märtha.

Men slik hadde det ikke alltid vært. Hun innrømte at hun alltid var spent før en forestilling, og at hun også visste hva nerver var for noe. Hun hadde vært gjennom den store sceneskrekken med skjelvende bein.

– Jeg har vært gjennom følelsen av å tro at alle vil drepe meg, til å forstå at publikum faktisk har kommet for å høre på meg, lo hun.

Også for henne hadde det vært en strålende opplevelse å turnere sammen med Amir.

– Det er fantastisk å være på scenen sammen med noen. Jeg opplever det på samme måte som Amir. Det er som om vi lener oss på hverandre, sa prinsessen.