Raffinert cowboymat

Denne helga er for mange innledningen på årets julebordsesong …
Nyheter

… Og hva passer vel bedre enn en raffinert cowboyrett som er forholdsvis enkel å lage, men smaker utrolig godt?

Retten kan brukes som en skikkelig cowboyfrokost, eller en smakfull lett formiddagsrett som ikke er for mektig. Dette er en spicy tomat- og bønnegryte med egg som kokes rett i bønnegryta, altså en alt i ett-panne … enklere blir det ikke.

Bønnegryta toppes med frisk kjørvel og deilig parmesan og serveres med godt brød til.

Du trenger:

1 stk. finhakket rødløk

2 båter grovhakket hvitløk

1 ss olje til steking

1 pakke cherrytomat grovhakket

1 boks hakkede hermetiske

tomater

1 boks chilibønner

1⁄2 potte frisk kjørvel

1⁄2 pakke frisk spinat (à 200 g)

8 stk. egg

60 g revet parmesan

Slik gjør du det:

Skrell rødløken og finhakk den. Stek den i en stor, vid, og varm panne med olje til den er blank.

Tilsett grovhakket hvitløk, cherrytomater, hermetiske tomater og chilibønner når løken er blank.

Varm blandingen godt opp under omrøring, la den småputre i 5–10 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og vend inn spinat og halvparten av kjørvelen.

Lag små fordypninger i blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme til eggehviten er blitt stiv, 15–20 minutter.

Dryss over revet parmesan før servering.