Forve bru på Fannrem åpnes for trafikk kommende fredag, 1. desember.

- Vi vet foreløpig ikke når på dagen. Bilister bør derfor ikke basere seg på at det er mulig å kjøre her tidlig på morgenen, sier Mats-André Lied, prosjektleder i Statens vegvesen.

Les også: Åpner før 19. desember

Entreprenøren er i ferd med å rigge ned utstyret på brua. Og etter lunsj i dag (onsdag) kommer mannskap fra vegvesenet på befaring for å verifisere om alt er gjort etter planen.

Forve bru stengte for biltrafikk 2. oktober i år. Arbeidsperioden var skissert til fem-seks uker – fram til de første ukene i november. 13. oktober fortalte vegvesenet til ST at arbeidet var i rute. Men så kom kontrabeskjeden. Reparasjonsbehovene var mer omfattende enn det som var forventet. Ny åpningsdato: 19. desember.

Dette var planen for brua: Sprekker og hull i betongdekket skal tettes, kantdragene skal repareres, det skal legges ny membran og brudekket skal reasfalteres. I tillegg skal rekkverket rustbehandles, hvilket betyr at stålet i rekkverket skal sandblåses og overflatebehandles på nytt.

Fortsatt mangler det et lag med membran på betongdekket og deretter et nytt asfaltdekke. På grunn av kaldt vær må dette gjøres til våren. Da blir brua stengt på nytt under arbeidsperioden.

Det betyr at trafikken nå og noen måneder framover skal kjøre rett på betongdekket.

- Vi oppfordrer kjøretøy med kjettinger å redusere bruken av Forve bru så lenge det ikke er et topplag med asfalt der. Kjettinger kan føre til betongskader. Dersom det skjer, kan det resterende arbeidet forsinkes på grunn av at betongen må overflatebehandles igjen, forklarer Lied, som håper at traktorer og andre tunge kjøretøy med kjettinger har forståelse for dette, sier Lied.

Ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang (Sp), er fornøyd med gladmeldinga om bruåpning.

- Det synes jeg er bra! Nå kan også det lokale næringslivet på Fannrem ta del i julehandelen, sier han.

Vegvesenet vet foreløpig ikke når arbeidet som gjenstår skal gjennomføres. De vet heller ikke hvor lenge brua blir stengt i vår.

- Det kommer blant annet an på hvor mye ressurser vi setter på, sier han.