Anleggsarbeidet på de nye fergekaiene på Valset i Agdenes og på Brekstad på Ørland er nå i gang. Mandag 19. november ble byggestarten på anlegget markert med en symbolsk skuffe stein i sjøen, opplyser Statens vegvesen i ei pressemelding.

- I dagene og ukene framover setter vi i gang anleggsarbeidet for fullt, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Hensikten med ombygginga av kaiene er å tilpasse kaianleggene for større og elektrisk drevne ferger, som skal settes i trafikk fra 1. januar 2019.

- For å bygge den nye fergekaia på Brekstad, skal vi ta ut stein ved fv. 710 ved Bjugn fabrikker. Ved sprenging vil vi ha behov for å stenge vegen i korte perioder. Stengt veg i mer enn 15 minutter vil bli varslet på SMS. Vi vil bruke det samme varslet som allerede er i bruk i forbindelse med utbygging av andre deler av fv. 710, sier byggeleder Lars Erik Moe i Statens vegvesen.

Fergetrafikken på Brekstad-Valset skal som hovedregel gå etter ordinær rutetabell gjennom anleggsperioden.

- På Valset skal mye av arbeidet skje mens fergetrafikken går som normalt. Men noe arbeid er ikke mulig å gjennomføre samtidig som det går trafikk i sambandet. Entreprenøren har derfor anledning til å stenge sambandet i inntil 18 døgn fordelt på to perioder a ni døgn. Disse stengeperiodene vil sannsynligvis skje i februar/mars 2018. Vi kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg og vil varsle stengt samband flere uker i forkant, sier Moe.

Anleggsarbeidet vil medføre en del støy i området rundt fergekaia på Brekstad.

- På forsommeren 2018 skal vi pæle for fundamentene til den nye kaia ned i bakken. Dette arbeidet er spesielt støyende. Jo lengre dager en kan utføre dette arbeidet, jo færre dager vil dette støyende arbeidet pågå. Dersom det blir aktuelt å holde på lengre enn fram til kl. 19 med slike arbeider på kveldene, vil vi etter hvert kontakte de nærmeste naboene om dette, sier prosjektleder Johnsen.

Det er allerede avholdt et åpent informasjonsmøte om prosjektet. Om lag 20 personer møtte opp.

Statens vegvesen bygger nye fergekaier på vegne av Trøndelag fylkeskommune.

PS! For å melde deg på varslingstjenesten, sender du en SMS med kodeord TM FV710BJUGN til 26112. Du mottar straks en bekreftelse på at du er påmeldt tjenesten.

Slik blir den nye kaia på Brekstad-sida. Foto: Statens vegvesen