Søndag 3. desember er det juleverksted og tenning av julegran på Orkla industrimuseum. Neste uke er det klart for lysmesse i gruva.

Første søndag i advent starter julestemninga på museet. Da tennes julegrana, og det blir det åpnet museum med mulighet til å besøke utstillinger og delta i aktiviteter for barn. Det blir juleverksted med ulike aktiviteter både for små og store, og det blir opplesning av fortellingen «Nisse-ekspressen». Aktivitetene foregår på museet både før og etter at julegrana blir tent.

For dem som besøker utstillingene denne dagen er det mulig å se både bergverks- og jernbaneutstillingene samt jubileumsutstillinga om Christian Thams. Jubileumsutstillinga åpnet på årets Bergmannsdag og vil stå fram til sommeren. I tillegg er museumsbutikken åpen.

Lysmesse

I mange år var lysmessa i Gammelgruva et fast innslag før jul. I år inviterer konfirmantene og menighetene i Meldal igjen til en litt annerledes gudstjeneste i arbeidets og slitets katedral. En lysfest i fjellet på Løkken Verk hvor konfirmanter fra hele kommunen deltar i gudstjenesten sammen med prest Marita og ny organist. Lysmessa er i år lagt til torsdag 7. desember og det er åpent for alle og gratis inngang.

Onsdag 6. desember er siste dag i år med kveldsåpne utstillinger og håndarbeidskafé. Dette har vært et populært møtested i høst, og Orkla Industrimuseum kommer til å fortsette med kveldsåpne utstillinger også i 2018.

Museet har åpent alle hverdager fram til jul, med siste åpningsdag 22. desember.