Mandag ettermiddag 28. august ble en ti år gammel gutt på sykkel forulempet av en 17-åring på Nerøra på Orkanger.

17-åringen satt i en bil sammen med to kamerater da det skjedde. Førstnevnte skal ha kommet ut av bilen og øvet vold mot 10-åringen. Sistnevnte var sammen med en jevnaldrende gutt under opptrinnet. 10-åringen ble ikke fysisk skadet.

Det har vært motstridende forklaringer i saken, avhengig av om politiet snakket med fornærmede, mistenkte og øyenvitner. Og i håp om å bringe mer klarhet, ble 10-åringene avhørt på barnehuset i Trondheim. Her er de spesialister på tilrettelagte avhør av barn og unge under 18 år.

Den fornærmede 10-åringen opprettholdt sin forklaring om at han ble puffet i skuldra, da han stod med sykkelen mellom beina. Han skal ha falt bakover og slått hodet i bakken. Han ble altså ikke slått ned. Han ble heller ikke "dasket" i ansiktet. Likevel ser politiet alvorlig på saken.

17-åringen ble anmeldt av politiet etter hendelsen. Det har aldri kommet fram hva som var bakgrunnen til voldsutøvelsen.

Uansett: Etterforskninga har ei stund vært ferdig etterforsket.

- Vi har vanskelig for å føre bevis på hva som egentlig skjedde, sier Randi Fagerholt, fungerende lensmann ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Saken ble oversendt en jurist for en endelig avgjørelse. Og den er nå tatt: Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.