Orkdal

Ei 18 år gammel jente ble slått ned og ranet ved Elkjøp Stormarked i Orkdal i 23.00-tida søndag.

Skjedde bak Elkjøp

— Hun har opplyst at det er snakk om fire menn, anslagsvis i alderen 20 til 30 år. Hun har videre opplyst at de fire er etnisk norske, og mellom 1,70 og 1,90 meter høye. Tre av dem hadde på seg mørke jakker, mens fjerdemann var iført T-skjorte, opplyser fungerende lensmann Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Ranet skjedde i et lite skogholt like bak Elkjøp (tidligere Lidl), som ligger i tilknytning til Hovsbakkveien og Franslykkja.

Så du noen i T-skjorte?

Fornærmede skal ha blitt slått både i hodet, magen og ryggen, og skal også ha blitt dratt bortover bakken, ifølge hennes egen forklaring. Gjerningsmennene tok veska hennes, og tømte den for innhold. De fikk blant annet med seg 800 kroner i kontanter.

— Etterpå skal de ha løpt i retning Shell-stasjonen. Vi vil nå sjekke opptak fra videoovervåkningskamera på stasjonen. Vi er også interessert i tips fra publikum om observasjoner av fire gutter/menn i dette området fra klokka 23.00 og ut over. Det skal blant annet være mulig å legge merke til at en person løper rundt i bare T-skjorte en sein kveld når det er flere kuldegrader, sier Fagerholt, som ser svært alvorlig på saken.

Ropte på hjelp

Politiet rykket ut etter at meldinga ble inngitt. Fornærmede var da uten jakke og sko. Hun ble fraktet til legevakta ved Orkdal sjukehus for undersøkelse.

— Jenta ropte på hjelp mens ranet pågikk, og et vitne som hørte henne rope, er også avhørt, forteller Fagerholt.

Tips om saken kan inngis til politiet på telefon 02800.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300