De første beboerne skulle opprinnelig flytte inn her ved Evjen skole 1. januar i år. Nå er det utsatt. Den første boligen av disse tre vil først være ferdig i løpet av mars.

Orkdal kommune satte i fjor i gang et boligprosjekt, der tre tomter ble lagt ut for salg, med klausul om at de som kjøpte tomtene måtte bygge boliger hvor kommunen skulle ha tildelingsrett (bestemme hvem som skal kunne leie) i minst 20 år fram i tid.

Tomtene i Tårnvegen ved Bårdshaug stasjon, på Evjen mellom Grendstuggu og Evjen skole og Bruvegen på Fannrem ble, solgt til Trysil Byggsystem, et firma som har sin opprinnelse i Trysil.

Den eneste rollen Orkdal kommune har i prosjektet, er å stå for tildelingen av boenhetene. Her er det Orkdal kommunes Bolig & Husbankteam som vurderer behovet og tildeler etter vurdering av de søknader som til enhver tid ligger inne. Bolig & Husbankteamet har møter hver 14. dag og vurderer tildelinger

Når det gjelder boligen i Tårnvegen, så er den ferdigstilt nå.

- Her er alle seks leiligheter tildelt, og kontraktskriving og innflytting skjer fortløpende, forteller Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

Boligen i Brovegen Fannrem var ferdig tidlig i høst. Her er alle seks enheter allerede bebodd.

Men ved Evjen skole er innflyttinga forsinket. Den første firemannsboligen skulle være innflytningsklar per 1. januar 2018, den andre per 1. mars 2018, og den tredje per 1. mai 2018.

Sletvold har fått følgende beskjed fra utbygger om dette: "Den første boligen vil være ferdig i løpet av mars måned, mens de to siste boligene vil være ferdig i løpet av april måned."

- Alle de 12 enhetene ved Evjen skole er tiltenkt leietakere, men de er ikke formelt tildelt den enkelte. Dette med bakgrunn i  at innflyttingstidspunkt ikke er helt klart, sier Sletvold.

- Gir forsinkelsen utfordringer for kommunen?

- Nei, rent praktisk så er dette ikke noe problem for Orkdal kommune, svarer han.

Trysil-firmaet står for oppføring av byggene, kontraktskriving med de som er blitt tildelt leilighet, samt vedlikehold av bygningsmassen. Leilighetene på Evjen er på  42 kvadratmeter og har alle ett soverom (toroms leiligheter).

Husleia her i leilighetene på Evjen blir på 6500 kroner per måned.

Trysil Byggsystem har kjørt tilsvarende boligprosjekter i blant annet Snåsa, Trysil og Vågå.

Dette er boligene i Tårnvegen ved Bårdshaug stasjon. Her er alle seks leilighetene tildelt, og kontraktskriving og innflytting skjer fortløpende.