Et kraftig regnskyll i Agdenes fra onsdag til torsdag førte til oversvømt hyttevei i hyttefeltet til Jan Grønningen.

– Jeg har ikke sett det så ille på ti år, sier Grønningen, som har et felt med 30 hytter som ligger mellom Grønningen og Kallurddalstunnelen.

Onsdag kveld startet et kraftig regnskyll som pågikk gjennom natta, og torsdag morgen var fortsatt himmelens sluser åpne. Da bestemte Grønningen seg for å dra til Gåsanesset for å sjekke tilstanden i hyttefeltet.

Advarte hyttefolket

– Jeg tenkte at det kanskje hadde gått hardt utover veigrusen, så jeg ville sjekke vei og stikkrenner, sier Grønningen, som i alle høyeste grad fikk sine mistanker bekreftet.

– Jeg har ikke sett det så ille før. Rørene ved veien har tatt unna vårflommer tidligere. Nå var det gått over så mye vann at det ikke gikk av å få ledet det unna, jeg må bare vente til det gir seg, sier han.

Han gikk torsdag ut med en advarsel til hytteeierne i feltet, slik at de er klar over situasjonen til de kommer på hyttene sine til helga.

– Men vannet har nok roet seg allerede nå. Og jeg håper å få levert grus slik at veien blir kjørbar til helga, sier han.

Lokalregn

Grønningen tror ekstremregnet kan ha vært veldig lokalt, og har heller ikke opplevd slikt regn ved huset sitt i Grønningen på lenge.

– Jeg bor like ved ei elv, og det var omtrent mulig å følge med på at den steg. Jeg kan ikke huske å ha sett slikt regn, sier han.

Det blir en kostnad på å ordne opp igjen veien i hyttefeltet, men ellers ser det ut til at hyttene har berget bra.

Skal vi tro yr.no, er det verste over for denne gang. Det er kun meldt beskjedne nedbørsmengder i området i helga.