Eggen var gjest i Adresseavisens studio, der han selv tok opp hovedårsaken til at han per dags dato ikke kan trene en toppklubb.

– Jeg har to nyrer nå som er «TUB». Totalt ubrukelige, sa Eggen før han fortsatte:

– Foreløpig går det greit. Jeg har to kraner som renser blodet annenhver dag, fire og en halv time hver gang. Jeg håper jeg kan få en ny nyre i løpet av en måned eller to. Jeg står på en liste, og håper på det, sa Eggen under livesendingen til Adresseavisen.

Ble hyllet

Søndag ble Eggen hedret med en egen plass utenfor Lerkendal stadion. Der skal det etter hvert komme en statue av trenerlegenden som vant serien 14 ganger med Rosenborg og forvandlet klubben fra en middelmådighet i Norge til en respektert klubb i Europa i løpet av 1990-tallet. Hans triumfer ute i Europa, samt ufattelige seiersrekke i den norske eliteserien, blir sett på som den største trenerbragden i norsk fotballhistorie.

Selv om Eggen var motstander av både statuen og Nils Arnes plass i utgangspunktet, følte han seg beæret på den store dagen.

– Jeg må si jeg er beæret, men også at jeg var imot det til å begynne med. Det kan rettferdiggjøres gjennom at jeg kan være et symbol for alle dem som har vært med på å gjøre Rosenborg og Lerkendal til det de er, sa trenerlegenden.