HEMNE: Sparebanken Hemne skifter navn til Hemne sparebank, og skifter samtidig logo. Den røde eika er erstattet med ei grønn eik.

– Vi ønsker å framstå med en mer ren og entydig profil. Den nye logoen matcher godt logoen til Eika og Aktiv, som vi er en del av, sier banksjef Tor Espnes.

Suksess på Hitra

19. september blir det nye navnet og den nye logoen synliggjort. Men ikke i Hemne.

– I mai 2011 åpnet vi filial på Hitra. I den forbindelse har vi benyttet navnet «Hitra-Frøya» over «Sparebanken Hemne» i logoen. Når vi nå, etter suksessen med filialen på Hitra, åpner filial på Frøya 19. september, meldte spørsmålet seg om å benytte «Frøya-Hitra» som i logoen der. Da besluttet styret at vi bruker kun bankens navn på alle logoer, og at vi skifter navn og logo. Av praktiske årsaker får Hitra og Frøya ny logo først, forteller Espnes.

Hitra og Frøya får derfor ny logo før hovedkontoret i Hemne, som tar den i bruk først fra nyåret.

Navnelikhet

Banken endret navn fra Hevne Sparebank til Sparebanken Hemne i 1987. Årsaken til navnebyttet den gang var navnelikheten med Hemnes Sparebank i Nordland.

– Den banken er fusjonert inn i en større enhet, og navnet eksisterer ikke lenger. Derfor kan vi nå ta tilbake Hemne-navnet først i bankens navn, sier Espnes.

Fyller 150 år

Sparebanken Hemne – som den heter i dag – står foran en hektisk høst i anledning sitt 150-årsjubileum.