Ståle Vaag var én av to utvalgte sørtrønderordførere som tirsdag fikk holde innledning på Fylkesmannens informasjonsmøte om kommunestrukturreformen.

Møtet fant sted på Quality Hotell Panorama på Heimdal, og det var statsråd Jan Tore Sanner som holdt dagens første foredrag. Regjeringen har satt i gang en prosess der antall kommuner skal reduseres til rundt 100, og møtet på Heimdal var et ledd i denne prosessen.

Bedre tjenester

Vaag la ikke skjul på at han er positiv til reformen, og det var en offensiv Hemne-ordfører som snakket til statsråd Sanner og ordførerkolleger fra hele Sør-Trøndelag.

– Dette er noe som vil komme. Et stort flertall på Stortinget er enig om at noe må gjøres med antall kommuner. Jeg ønsker reformen velkommen fordi jeg tror den vil gi bedre tjenester for innbyggerne våre. Og det er derfor vi er politikere; for å gi gode tjenester. I denne prosessen vil jeg ha hånda på rattet. Jeg vil ikke sitte i baksetet.

Brev til naboene

Ståle Vaag har tatt konsekvensen av at han mener det trengs større og mer robuste kommuner.

Under møtet slapp han nyheten om at han vil ta formell kontakt med nabokommunene med tanke på å komme i gang med en prosess som kan ende med et nytt kommunekart i denne delen av Midt-Norge.

– Hemne har et ønske om å søke mot kysten. Da havner vi mot Møre, sa Vaag og nevnte Halsa og Aure. I tillegg ønsker Hemne å få med Snillfjord i en framtidig storkommune.

Overfor ST utdyper Vaag at brevet vil bli sendt allerede denne uka:

– Det vil være en invitasjon til å komme i gang. Kanskje først og fremst ved at formannskapene møtes og deler tanker. Jeg håper dette blir godt mottatt, sier Vaag til ST.

Les mer i onsdagens ST.