Berit Solem har vært Arbeiderpartiets ordførerkandidat i tre perioder, men hun har aldri havnet i posisjon til å bli kommunens øverste leder.

Nå gir hun seg. Solem har sagt nei til nominasjonskomiteen. Både til å stille som ordførerkandidat og til å stå på lista.

– Jeg bestemte meg etter at jeg fikk forespørselen fra nominasjonskomiteen, men det er en vurdering som hadde modnet.

Vanskelig kombinasjon

Berit Solem er fagleder i elektrofag ved Heimdal videregående skole. De siste årene har hun også vært avdelingsleder for elektrofag og IKT ved skolen.

– Det spennende med politikk i Orkdal, og det var fristende å fortsette. Men det er blitt mer administrativt arbeid, og det er vanskelig å kombinere med arbeidet mitt.

Møtekollisjon

Som politiker i Orkdal har Solem hatt hyppige møter. Så å si hver onsdag er det kommunale møter. I tillegg kommer partiets gruppemøter.

– Møtevirksomheten på skolen er sammenfallende med møtene i kommunen. Så det er blitt vanskeligere å ta fri. I tillegg har jeg barn i en alder der det er et høyt aktivitetsnivå på ettermiddag og kveld.

Siden 1987

48 år gamle Berit Solem ble valgt inn i kommunestyret i 1987. Det betyr at hun har sittet i kommunestyret i godt over halvparten av sitt liv.

Men selv om det er slutt for denne gang, avviser hun ikke at hun kan komme tilbake.

– Det har jeg ikke tenkt på, men jeg synes det er artig med politikk.