Jomar Berg fra Orkdal har kontaktet avisa og klaget på feil skrivemåte på den stupbratte fjellveggen Migaren i Snillfjord. Fjellveggen er et yndet mål for basehoppere, og det var i forbindelse med en sak om basehopperen Richard Henriksen at Migaren ble skrevet som Midgarden, noe som er feil ifølge Berg.

Og det har nok Berg helt rett i. Kolbjørn Aune fra Hemne har tidligere redegjort for hva som er riktig skrivemåte på den stupbratte fjellveggen mellom gårdene Berg og Slørdalen i Snillfjord. Etter perioder med mye nedbør kan man se en flombekk som spruter vann utover fjellveggen. Ifølge Aune er denne vannspruten opphavet til navnet på fjellveggen. Han viser da til at verbet å mige betyr å tisse, mens migaren da blir; fjellet som tisser.

Aune bruker imidlertid ikke så mye kjeft på verken Sør-Trøndelag eller andre som har skrevet navnet feil. På kartbladet Snillfjord i M 711-serien som ble utgitt i 1971, står nemlig navnet skrevet som Midgarden, noe som ifølge Aune vil bli rettet når Statens kartverk skal revidere kartet.

Les også:

– Sommerklatring kan være farlig

Lege hopper salto fra Snillfjord-fjell

Vårtegn i Migaren

Se fembarnfarens vanvittige stup