–- Det er helt supert. Det er framtidsretta teknologi som kommer ut på bygda. Jeg har to tenåringsbarn som er flittige brukere av data. Og det er resten av bygdefolket også. Vi har hatt litt problemer, men det blir veldig realt å få lagt det inn, sier Heidi Petersen, en av beboerne i Åsbygda som har engasjert seg for å få fiberkabel.

– Det blir kjempefint. Det skal bli en ny verden. Vi har venta og håpa på det. Det er flott at vi fikk det så fort, sier Heidis mor, Astrid Petersen, som har fungert som kontaktperson for bygdefolket i denne saken. Ifølge henne er nettilgangen slik det er nå, «bare sorgen».

Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilga 400 000 kroner til formålet, ifølge Astrid Petersen.

– Gravinga begynner i neste uke, forteller daglig leder i Da-Tel, Even Lefstad. Buvikfirmaet har fått jobben med å føre fram fiberkabelen i Åsbygda i Skaun i samarbeid med graveentreprenøren Get. Han sier at alle de 16 husstandene som har meldt seg på, skal være kobla på innen jul.

Even Lefstad er glad for å få oppdrag lokalt. Da-Tel skal også bygge ut hele Snefugllia med fiber, men det er et sjølfinansierende prosjekt. Fylkeskommunen gir bare tilskudd der det er få husstander og vanskelig å få økonomi i det.