– Vi har registrert at ulike typer containere, tømmer, rundballer og annet blir plassert altfor nær veien på mange veistrekninger. Vi går nå ut med en henstilling til alle grunneiere og andre om å respektere sikkerhetsavstanden, sier Ellinor Hansen i Statens vegvesens kommunikasjonsavdeling.

Årsaken til at vegvesenet går ut med en slik advarsel er at alt det nevnte er farlig å kjøre på. Derfor gjelder også en sikkerhetsavstand på sju meter fra hvitstripa på veien.

Trafikkrisiko

– Fra vegkanten og ut til sidene har vi en sikkerhetsavstand som er lenger jo høyere fartsgrensen og trafikkvolumet er på de aktuelle vegstrekningene. Dersom det er generell fartsgrense utenfor tettbygd strøk, er denne avstanden minimum sju meter fra hvitstripa, sier Hansen.

Statens vegvesen bruker store ressurser på å fjerne trær, skifte ut lysmaster, sprenge bort bergknauser og store steiner, og fjerne annet som kan utgjøre en trafikkrisiko ved utforkjøringer/kollisjoner.

Ber om hjelp

– Dette arbeidet er på langt nær fullført, slik at det fremdeles er mye påkjøringsuvennlig sideterreng å fjerne lange veiene våre. Men vi ber nå om hjelp også fra aktuelle grunneiere og andre til å tenke over sikkerhetsavstanden og flytte gjenstander som ligger for nært inntil veien, sier Ellinor Hansen.