Prosjektet «Mat og opplevelser i Thamsriket» har som mål å få til økt næringsutvikling basert på opplevelser og mat i distriktet. Dette vil de gjøre ved å skape samarbeid mellom matprodusenter, opplevelse, kultur- og reiselivsnæringa.

I juni gikk styringsgruppa ut og inviterte alle med gode ideer til et møte på Bårdshaug. Det førte til at 10-12 lokalprodusenter nå er tilknyttet prosjektet, og flere ønskes velkommen.

To studieturer

Neste steg i prosjektet er to studieturer. Den første blir en lokal tur slik at de ulike aktørene kan bli kjent med hverandres virksomheter.

– Det er behov for å lære mer om hverandre, hva vi kan kjøpe av hverandre og hva vi kan fortelle egne besøkende om. 9. september starter vi studieturen på Fannremsgården og arbeider oss oppover til Bulia naturaktiviteter i Meldal, sier Ane Haugen Wexelsen i Orkla landbruk.

Hun sitter i styringsgruppa sammen med hotelldirektør Arve Tokle ved Bårdshaug herregård, museumsdirektør Torbjørn Lefstad ved Orkla industrimuseum og Berit Arntsen, daglig leder for Næringshagen i orkdalsregionen.

Uke etter, den 16. september, går turen til Inderøy og «Den gyldne omvei». Det blir besøk hos Gangstad gårdsysteri, Gulburet og Therese Kvams vevstue, Inderøy gårdsbryggeri, Høie glass og metall og Øyna.

Les mer om prosjektet i papir- eller e-avisa