Ordfører Are Hilstad fikk formannskapet med seg på oppstart av et prosjekt som skal fylle tomme næringslokaler i kommunen.

Hilstad mener kommunen bør ta initiativ til å få i gang et nærings- og markedsføringsprosjekt som skal lokke flere etableringer til Meldal.

– Det er behov for å samordne markedsføringa av de ledige lokalene vi har. Felles for en del av de som eier næringsbygg i kommunen, er at dette ikke er hovedgeskjeften deres. Det blir derfor lite tid til markedsføring og til å ta kontakt med potensielle etablerere, sa Hilstad til ST da han lanserte ideen.

Flere områder

Forslaget har fått navnet «Rom for næring», og formannskapet vedtok tirsdag at de vil gå videre med en oppstart av prosjektet. De ber rådmannen om å utarbeide en prosjektbeskrivelse som inneholder mål, organisering og finansiering av prosjektet.

Ei idegruppe får i oppdrag å komme med anbefalinger om innhold og organisering i prosjektet, og Næringshagen i Orkdalsregionen spørres om å bidra i dette arbeidet.

Det er ledige næringsbygg både i Meldal sentrum og på Løkken. Tredje etasje i det nye næringssenteret er også ledig. I tillegg er det næringstomter flere steder i kommunen.