En kjernejournal inneholder viktige opplysninger om din helse som raskt skal kunne gjøres tilgjengelig for helsepersonell.

– For innbyggerne vil det være en trygghet at de viktigste helseopplysningene om deg raskt vil kunne være tilgjengelig for helsepersonell. Det vil kunne redde liv, skriver Orkdal kommune på sin nettside.

Til nå har åtte norske kommuner vært med i utprøvingen av kjernejournal, blant disse fem trønderske kommuner.

I løpet av høsten vil enda flere kommuner komme med, og alle kommunene ST dekker, vil bli med i denne omgangen.

Innbyggerne vil selv kunne se og legge inn opplysninger i sin kjernejournal via helsenorge.no. Det er også mulig å reservere seg.

Redder liv

Ifølge helsenorge.no er kjernejournalen «en ny elektronisk løsning som samler viktige opplysninger om helsen din på ett sted. Blir du akutt syk, har helsepersonell rask og sikker tilgang til opplysningene i din kjernejournal.

Kjernejournal erstatter ikke journaler du har hos fastlege eller på sykehus, men utgjør et viktig supplement, særlig i akuttsituasjoner hvor det haster å finne informasjon om helsetilstanden din.

Kjernejournal vil bidra til tryggere behandling og kan redde liv.»

Ett eksempel er om man blir lagt inn på et sykehus hvor man ikke har vært tidligere. Med en kjernejournal vil helsepersonellet raskt finne viktige helseopplysninger.

Mer om kjernejournal på orkdal.kommune.no og helsenorge.no/kjernejournal.