Vi møter orkdalingen i stallen han driver på Bjerke. For døra står årets store travbegivenhet for alle travfrelste; klasseløpshelga med kriterie- og derbyfinaler for norskfødte hester. Wolden har klart kunststykket å kvalifisere to finalister.

Ti til start

– Shocking Icon i derbyfinalen for varmblodshester med hele én million kroner til vinneren, og Tante Ragnhild i finalen til hoppekriteriet for kaldblodshester med 250 000 kroner til vinneren. Med full klaff kan den dyktige orkdalingen innkassere hele 1,25 millioner kroner i helga.

– Det skal nok mye tilfor å vinne disse løpene. Shocking Icon vil jeg være storfornøyd om den skulle ta en premie. Tante Ragnhild har jeg god tro på at skal havne blant de fire beste, forteller Wolden, som har hele 10 hester til start i helga.

Topp forberedt

Og det har begynt bra for Wolden. Allerede fredag kveld ble det seier med Odins Ess. Lørdag formiddag selte han ut favoritten Hamilton As i dagens første løp - et amatørløp med Norges beste monterytter de siste årene, Siv Emilie Løvvold, i sylkysetet.

– Anders er profesjonell i alt han gjør. Det er en drøm å få kjøre og ri for ham. Hestene er alltid topp forberedt, sa Løvvold før hun kjørte ut med Hamilton As litt før klokka 14 lørdag.

Imponerte voldsomt

Og hvordan gikk det? Jo, Wolden-traveren innfridde favorittstempelet og vant kontrollert.

Den store dagen er imidlertid i søndag, med årets store høydepunkt for norskfødte tre- og fireåringer. Mens Torkil Steinshaugs Shocking Icon, som Wolden altså trener, skal ha mye tur for å hevde seg i toppen i den åpne derbyfinalen, skal Tante Ragnhild ha en god mulighet i kriteriefinalen, selv om Wolden ligger litt lavt på forhånd.

Hoppa imponerte nemlig voldsomt da hun vant kvalifiseringa på den beste kvalifiseringstida den dagen.

Mye å glede seg over

Og det er knyttet mye artig lokalhistorierundt hoppa som er blant favorittene til seiersjekken på 250 000 kroner. Hun er nemlig oppdrettet av meldalingen Jarle Morten Sørmo. Hun ble kjøpt som åring av Anders L. Woldens bror, Vegard L. Wolden, som trente henne fram til å bli en meget god treåring.

Så god ble hun så god at store hesteeiernavn i Norge meldte sin interesse. Til slutt fikk fotballkommentator i TV 2, Morten Langli, tilslaget for en bra pris. Og Langli satte hoppa i trening til storebror Wolden.

– Jeg sa til Anders da han fikk hoppa i trening at nå har du fått hoppekriterievinneren på stallen. Og de ordene står jeg fortsatt for. Jeg har god tro på at hun skal vinne, sier lillebror Vegard Wolden, som har mye å glede seg over i helga.

Dyktig og arbeidssom

Vegard L. Wolden er nemlig stallmann hos Jomar Blekkan, som har klart kunststykket å kvalifisere fire finalister søndag. Blant disse er favoritten til å vinne det åpne kaldblodskriteriet, orkdalingen Jærvsørappen.

– Jeg har hatt ansvaret både for Jærvsørappen og tante Ragnhild siden de begge var ett år. At begge kan vinne sine finaler, er utrolig artig og gjør meg litt stolt, sier Vegard, som i likhet med storebror Anders er en utrolig dyktig og arbeidsom hestekar.