Det bekrefter både Lars Løseth i Amfi og Frank Lehne i Varner. Det er Varner som eier de ovennevnte butikkene.

Fra Oti til Amfi

Oti-sentret har mistet en rekke butikker til kjøpesenterkonkurrenten noen hundre meter lenger sørøst. Lista begynner å bli ubehagelig lang sett fra Oti-ledelsens ståsted. Det er allerede klart at følgende butikker flytter:

* Reimers

* Kid

* Princess

* Vero Moda

* Jack & Jones

* Jernia

Dressmann forlater Oti

I vår forsvinner Dressmann fra Oti-sentret og etablerer seg på Amfi i stedet. Bik Bok åpner ved Amfi nå i oktober, mens Cubus vil gjøre det samme i vår.

Men på grunn av kontraktsforhold, vil Cubus og Bik Bok bli på begge sentrene. Det er imidlertid uvisst hvor lenge de blir på Oti.

Les også: Veldig lei meg

Ut kontraktsperioden

Frank Lehne i Varner sier det er lite sannsynlig at Bik Bok og Cubus blir på Oti etter at kontraktene er gått ut. Ifølge senterleder på Oti, Roy Johansen, skjer det i henholdsvis 2018 (Cubus) og 2017 (Bik Bok).

Han avviser heller ikke at de kan komme til å legge ned på Oti tidligere, men at Varner uansett vil overholde sine forpliktelser som leietaker på Oti.

– Og skulle det skje at for eksempel Cubus på Oti går veldig godt, er det ingen grunn til å legge ned, sier Lehne.

Bik Bok klar

Lars Løseth, som er leder i Amfi drift, er glad for at Amfi i løpet av våren 2015 vil ha fire Varner-butikker i senteret: Bik Bok, Carlings, Cubus og Dressmann.

– Ser vi disse sammen med de andre leietakerne, kan vi slå fast at vi har fått en drømmesammensetning av butikker på Amfi. Så vi er særdeles godt tilfreds med leietakerne vi har fått. Vi tror dette skal bli et attraktivt senter for orkdalsregionen, sier Løseth.

– Forsvinner på sikt

Frank Lehne stiller seg tvilende til om Varner vil ha butikker på Oti-sentret etter 2018.

– Det er ikke avgjort ennå hva som skjer med butikkene våre på Oti. Det som er avgjort, er at Dressmann flytter fra senteret til Amfi våren 2015 og at vi åpner Cubus- og Bik Bok-butikk på Amfi henholdsvis til vårs og i oktober. Det mest sannsynlig at alle tre vil forsvinne fra Oti på sikt.

– Hvilket tidsperspektiv er det snakk om?

– Det er ulikt for de ulike konseptene.

– Er det Cubus som er mest «langliva» på Oti?

– Ja, men det er vanskelig for oss å spå om framtida. Det er uvisst, sier Lehne.

– Vi forventet mer

Han legger ikke skjul på hva som ligger til grunn for at Varner-gruppen nå foretrekker Amfi foran Oti-sentret.

– Vi har i utgangspunktet vært fornøyd med Oti i alle år, og butikkene våre har gjort det bra der. Men vi må være på det senteret som er sterkest på Orkanger. Amfi vil få et fantastisk senter. Mens det skjer for lite på Oti, sier Lehne.

Han er kjent med at Oti-sentret hadde sin reguleringsplan klar lenge før Amfi sin på plass, men at dette forspranget aldri ble utnyttet.

– Vi hadde absolutt forventet at det ville skje mer på Oti.