Oti-sentrets leder Roy Johansen har lenge vært kjent med at Varner-butikkene har vurdert etablering på Amfi-sentret. Men da ST i går ringte ham og fortalte at Bik Bok har signert med Amfi og at Cubus og Dressmann etter all sannsynlighet også åpner på Amfi til våren, ble han overrasket.

– Jeg er veldig lei meg for at Dressmann velger å flytte fra Oti-sentret. Når det gjelder Cubus og Bik Bok, forholder vi oss til at Varner velger å etablere to sett med butikker på Orkanger; både på Oti-sentret og Amfi. Det betyr at Cubus og Bik Bok vil fortsatt være leietakere på Oti-sentret, selv om de velger å etablere butikker også på Amfi-sentret. Begge parter har forpliktelser gjennom leiekontrakter som gjelder mange år fram i tid.

Johansen vil kjempe videre for at Oti skal være et attraktivt kjøpesenter:

– Jeg ønsker samtidig å framheve alle ansatte på både Dressmann, Cubus og Bik Bok som dyktige og trivelige ambassadører for Oti-sentret. Jeg lover å gjøre mitt beste for at de fremdeles skal trives og drive lønnsomme butikker her på Oti.

Evne og vilje

– Oti-sentret har mistet en rekke butikker til Amfi, og til vårs legger også Dressmann ned mens det er høyst usikkert om Cubus og Bik Bok vil bli på senteret ut over kontraktsperioden. Begynner Oti å nærme seg en grense der man må legge bort utbyggingsplanene?

– Nei, det gjør vi ikke. Vår eier er veldig tydelig på at de har både vilje og evne til å gjennomføre utbyggingsplanene som ligger der.