Nå har Knyken fått enda en fasilitet i anlegget. Nå får kretslag, rekruttlag, landslag og andre treningsvillige utøvere tilbud om sengeplass i underetasjen i Knykstuggu. Det er det pusset opp seks rom med til sammen 26 sengeplasser. Da er det bare å få på seg utstyret når en våkner og gå knappe 50 meter før du kan ta på ski og nyte Norges beste rekruttanlegg for vinteridrett.

– Når vi har fått tilbakemeldinger på anlegget, er det flere som har etterlyst soveplasser tett inn til anlegget. Nå kan vi endelig gi det tilbudet til de som ønsker det. For veldig mange utøvere som satser, handler det nesten bare om spise, trene og hvile. Da er dette et godt tilbud. Likevel er det mange som velger å benytte seg av hotellene og overnattingsplassene i Orkdal og det synes vi er positivt, sier daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk.

Mer en bare soveplasser

De siste månedene har det blitt pusset opp i underetasjen i Knykstuggu. I tillegg til de seks soverommene har det blitt laget en større samlingsplass hvor utøverne kan spise mat og forsyne seg med kaffe og te, samt spise en matbit om det er ønskelig.

– Vi holder også på å pusse opp et lite rom, hvor vi skal få inn vaskemaskin og et tørkeskap som utøverne kan benytte seg av, sier Fossbakk.

200 000 kroner

Oppussingen har kostet Orkdal IL drøyt 200 000 kroner. Det er bare utgifter på materialet.

– Vi har ikke andre utgifter enn materiale, da dette er bygget på dugnad, forteller Fossbakk.

For å benytte seg av overnattingsmuligheten i Knyken må en ut med 250 kroner i døgnet.

– Det er også noen som vil ha det enda simplere enn det og ligger på flatseng inne i Knykstuggu og det er selvsagt gratis, avslutter Fossbakk.