Så er de historie. I hvert fall på den 800 meter lange strekningen fra Hemnehallen til Mormors hage. Blomsterkassene ble lørdag tatt ned og gitt bort. Det var ca 10 frivillige som deltok i demonteringsarbeidet.

Mange ville ha

– Plantene var stort sett ettårige og ble kastet. Jorda ble levert til Mormors hage. Kassene ble tatt ned, lastet opp og kjørt til ulike steder; Mormors hage fikk så mange de ønsket, barnehager og private tok i mot en god del og det som ble igjen ble levert til speideren som trenger materialer til sine aktiviteter ved travbanen, forteller Svein Waade.

Statistikken

Han var humorgeneral for Humorfestivalen, som ble arrangert i månedsskiftet mai/juni. Siden da har blomsterkassene prydet Hemne i innkjørselen til Kyrksæterøra.

Waade har laget følgende statistikk om prosjektet:

* Det ble på en kveld laget 320 kasser á 2 meter (tre ulike høyder)

* Det gikk med 2,6 km med impregnert materiale og 10 000 skruer

* De ble satt opp de siste dagene i mai, rett før Humorfestivalen

* De går over en strekning på 800 meter fra Hemnehallen til Mormors hage

* Kassene ble fylt med 6500 liter plantejord

* Det ble satt ned ca 1000 planter

* Deretter har folket plantet flere hundre planter i kassene

* I tørre perioden har vi vannet alle kassene fra en spesialbygd vanningsvogn

Takk til mange

– En stor takk til befolkningen – til de som montert kassene, til de som har satt ned planter, til de som har ryddet i kassene ved behov, til de som har vannet, til de som deltok med å ta dem ned, og ikke minst takk for at blomstene har fått stå i fred og glede tusenvis av mennesker som har gått, syklet og kjørt forbi, sier Waade.