Politiet mottok torsdag formiddag tre meldinger om samme sak på Orkanger: En norsk kvinne i 40-åra hadde ringt på døra og sagt hun skulle utføre brannsikkerhetskontroll i huset.

– Hun ville undersøke brannsikkerheten. Huseierne luktet vel lunta, og så vidt vi vet ble hun ikke sluppet inn på noen av plassene, sa Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor til ST før helga.

Lignende meldinger fikk politiet også fra Buvika for kort tid siden. Og fredag ettermiddag hadde tydeligvis kvinnen tatt turen til Meldal sentrum. Her fikk noen bange anelser etter at kvinnen ville inn til dem. De varslet blant annet brannsjef i kommunen, Ove Smedplass.

– Vi kjørte ut og påtraff kvinnen. Hun hadde et plastkort med en firmalogo. Vi spurte om hun hadde dokumentasjon som tilsa at hun kunne utføre den kontrollen hun ville gjøre. Da sa hun at den hadde hun glemt hjemme, fortalte Smedplass fredag ettermiddag.

Det lokale brannmannskapet ba kvinnen innstille virksomheten inntil hun kunne framvise gyldig dokumentasjon.

– Hun dro da bort fra stedet. Skulle hun starte opp på nytt her i kommunen, så varsler vi politiet, sa Smedplass.

Tor Kristian Haugan sier at de nå mener de vet hvor kvinnen bor. Lensmannskontoret i den aktuelle kommunen har fått i oppgave å sjekke ut saken; få rede på hva kvinnen egentlig holder på med.

– Vi har bilde av kvinnen, som har vært pågående og vil inn til folk, sier han og legger til: – Dersom noen opplever dette, ber vi dem om å merke seg signalement på kvinnen og registreringsnummeret på kjøretøyet hun bruker. Og ikke slipp henne inn.