– Vi ønsker å teste ut dette konseptet, skriver Merete Fossum i invitasjonen som går til sentrale reiselivsaktører i hele regionen. Tirsdag 23. september drar de på tur.

Jutulsatsing

På sikt er målet å utvikle et helhetlig aktivitetstilbud rundt jutulhistoria som kan brukes både sommer og vinter.

Hun viser til at enkeltaktører i reiselivsnettverket er kommet langt med sine satsinger.

– Eksempelvis Trollheim, tidligere Svendgård på Nerskogen, er kommet godt i gang med foredling av kjøtt fra egen gård. Det er også de som skal lage maten som serveres i Jutulstuggu denne dagen, forteller Fossum.

Reiselivsnettverket teller i dag 21 aktører fra Rennebu, men turen 23. september er rettet mot reiselivsaktører i hele regionen.

– Det begynte på Kroken bakeri for tre år siden da de ønsket å samle reiselivsaktørene i bygda, sier Fossum.

Nasjonal verdi

På turen 23. september er det naturlig førstestopp på Jutulstuggu på Stamnan som blir beskrevet som en historisk severdighet og en kulturskatt av nasjonal verdi. Her blir det omvisning av Eiliv Grut og servering av lokal mat.

Jutulstuggu er åpen hver lørdag hele sommeren med servering av kaffe og hyllkake. Ifølge Fossum er den ofte leid ut.

Turen avsluttes i Rennebusmia hos Ivar Fjellstad på Berkåk som forteller om den sterke tradisjonen med smedhåndverket.

Les mer i ST på papir.