– Ja, vi kommer til å klage på vedtaket, sier grunneier Harald Vik. Han og kona, Inger Vik, har fått pålegg fra Skaun kommune om å fjerne gjerder og nylontau som han har satt opp ved bommen til Kjølvassvegen for å hindre ferdsel med hest langs vegen og i utmarka.

– Vi har overlatt hele saken til vår advokat, Bjørn Hovstad, forteller Vik.

– Er det aktuelt å ta saken til rettsapparatet dersom dere ikke får medhold i klagen? – Det vil jeg ikke kommentere. Jeg henviser til advokat og til klagesaksbehandlinga.

– Så striden om bruken av hest i marka er ikke ferdig?

– Nei, den er ikke ferdig når vi klager, sier Vik.

Krever hestestengsler fjerna

Vassverket klager

Også Kjølvatnet vassverk, der Vik er styremedlem, vil klage på vedtaket fra kommunen om at de må fjerne et skilt som er oppsatt ved bommen til Kjølvassvegen. Ifølge vassverket for å beskytte drikkevannskilden. Det står blant anna at det er forbudt å ri utenom offentlig veg. Skaun kommune mener skiltet er ulovlig oppsatt fordi det ikke er innhenta særskilt hjemmel i tråd med friluftsloven.

– Vi vil forfølge saken. Vi har ikke hatt møte ennå, men det er mange ting som tilsier at vi kommer til å klage. Vi synes abonnentene til Kjølvatnet vassverk ikke skal være den skadelidende part i saken, sier Lars Aunet, som er styreleder i vassverket. Aunet er kritisk til Skaun kommunes saksbehandling, men ønsker ikke å uttale seg mer om saken før klagen er formulert og sendt til kommunen.

Håper på løsning