Anita Gilde kan bli Skaun Frps listetopp ved kommunevalget neste år.

– Jeg har lyst til å fortsette med kommunepolitikken og stiller meg til disposisjon. Jeg er så engasjert at jeg ikke klarer å la være, sier Anita Gilde.

Siden dagens førstekandidat, Jan Ole Sund, ikke ønsker å fortsette, åpner muligheten seg for Gilde, som har vært i kommunestyret i en periode, og som også er med i plan- og miljøutvalget.

– Er du aktuell som listetopp?

– Ja, kanskje det. Men jeg går ikke for noe ordførerkandidatur. Det er litt for tidlig for meg. Og det er fryktelig trist at Jan Ole vil slutte. Vi har jobba så godt sammen, sier Gilde, som håper å påvirke Sund til å stille på lista likevel.

Men Jan Ole Sund sier han ikke tar renominasjon. Han er tenkt som leder i nominasjonskomiteen i Skaun Frp, og vil ikke stå på Frp-lista i det hele tatt.

– Jeg synes åtte år i kommunestyret er nok. Nå får yngre krefter overta. Jeg har lyst til å finne på noe anna å bruke tida på. Jeg vil ikke trekke meg helt ut, men vil ikke ha noen verv i kommunestyresammenheng.

– Gilde ønsker å få deg inn på lista likevel?

– De driver med lobbyvirksomhet. Men jeg har bestemt meg. Det blir ikke i denne perioden i alle fall, men det kommer flere valg.

Anita Gilde er også en av tre Frp-representanter i fylkestinget, og hun ønsker å fortsette med det også. Der utfordrer Lill Harriet Sandaune Morten Ellefsen om topplassen, og Gilde er spent på hva so