Are Hilstad (Ap) tar fri én dag i uka resten av året for å være sammen med sin sønn. Ordføreren håper innbyggerne aksepterer noe redusert tilgjengelighet og tilstedeværelse fra ham i denne perioden, som altså i første omgang er fram til 31. desember, skriver Meldal kommune på sin nettside.

«Jeg har orientert formannskapet om at jeg tar ut gradert pappaperm nå i høst. Så får vi se an litt hvordan det blir videre. Dette vil innebære at det blir noe mer møtedeltakelse og representasjonsoppgaver på varaordfører (Helge Ringli, Frp), men også andre i politisk ledelse. Det er jo derfor vi har varafunksjoner, så jeg er trygg på at det går bra at jeg har redusert stilling en liten periode», skriver Hilstad.

Det vil variere hvilke ukedag han tar fri.

«Jeg skulle gjerne hatt en fast dag i uka, det hadde nok vært enklest for omgivelsene å forholde seg til. Men foreløpig blir det for rigid i forhold til jobbkalenderen, og derfor vil det nok variere hvilke dager i uka jeg blir hjemme», opplyser han.

Ordføreren oppfordrer de som eventuelt ikke får svar på telefonen fra ham om å sende en mail.

«Jeg skal fortsatt jobbe 80 prosent, så det å få respondert til folk som tar kontakt, blir selvsagt prioritert. Om noe haster veldig, så er varaordføreren riktig adresse, poengterer Hilstad.

Han tror pappapermisjonen blir tatt godt imot av folket.

«I jobben som ordfører har jeg stedfortredere når det trengs. Det har jeg ikke i papparollen. Jeg synes derfor det er helt naturlig at jeg tar litt av hjemmeansvaret mens han er liten. sier Hilstad, som lover å være godt synlig selv om han blir mindre tilgjengelig enn vanlig.