I løpet av oktober og november vil seks av ti flyktninger ha flyttet til Meldal kommune. Flyktningekoordinator Marit Drugli Sund forteller til kommunens nettside at det er tre enslige menn og én liten familie med mor og to barn som kommer i første omgang.

Mor på 24 år og de to barna (fem og tre år gamle) er fra Afghanistan, og bor nå på Søre Sunnmøre mottak. De skal bo i leilighet i Midtbygda. De tre mennene skal bo i bofellesskap på Løkken, og de er fra Somalia. De bor nå på Sunndal mottak.

Kommunen har engasjert Odd Inge Sletvold som miljøarbeider. Han vil være i tett kontakt med flyktningene når de kommer. Målet er å bidra til best mulig integrering for de som bosettes i Meldal.

Onsdag 24. september inviterer kommunen innbyggerne til infomøte på Meldal helsetun. Hit er det også varslet at det kommer folk som er kritiske til bosettinga.

Vedtaket i kommunestyret går på at Meldal kommune skal ta imot inntil ti flyktninger i årene 2014, 2015 og 2016.

Og hva koster dette Meldal kommune? Staten gir ulike tilskudd både til opphold og undervisning, så i utgangspunktet belastes ikke kommunebudsjettet, står det på Meldal kommunes nettside.